top of page

Judgement day   Sheffield - Groot Brittanië  2009

Van zaterdag 27 tot maandag 29 juni ging een 9 tal leden, er was ook een Internationaal scheidsrechter bij namelijk Staut Ray richting Sheffield om aldaar deel te nemen aan Judgement Day . Aan dit WAKO evenement namen 420 deelnemers deel uit 20 landen wat het niveau toch wel redelijk goed maakte .

We vertrokken op zaterdag omstreeks 5.30 u met 2 minibussen richting Calais om aldaar de overzet te nemen richting Dover , eens daar aangekomen wachtte ons nog een rit van ruim 400 km .

We zijn aangekomen omstreeks 16.00 u waar we onze intrek namen in ons hotel .

VAN HOVE YOURI      2é plaats Zilveren Medaille

DE BACKER WOUT       1é - 57  kg  plaats Gouden Medaille      3é - 63 kg  plaats Bronzen Medaille

DE CLIPPELEIR KATINKA     1é  plaats Gouden Medaille

POPPE JOYCE    1é  plaats Gouden Medaille

Op zondag begonnen dan de wedstrijden met meteen twee gouden plakken , Poppe Joyce – 28 kg meisjes en De Clippeleir Katinka – 32 kg meisjes beiden lieten zien dat ze in een uitstekende vorm verkeren met prachtige wedstrijden .

De volgende die aantrad was Neyens Evelyn die direct de wereldkampioen van – 46 kg trof , Evelyn zelf is ook wereldkampioen – 50 kg , het was een Engels meisje en het thuis voordeel was toch af en toe duidelijk aanwezig maar Evelyn verloor slechts met 1 luttel puntje jammer.

Maar Evelyn was ook nog bij de juniors ingeschreven en daar ging ze na enkele mooie wedstrijden naar de finale , maar door een klein accidentje met haar knie kon Evelyn niet meer op haar volle snelheid rekenen en moest ze uiteindelijk de overwinning laten aan een sterk Iers meisje met 13 – 14 .

De Backer Wout die tot  16 jarigen meedeed in de – 57 kg klasse won vrij overtuigend zijn reeks en was de over verdiende winnaar en dus goud voor Wout !!

Goijens Wietse en Nick Ramael  waren ingeschreven in de open juniors reeks dit was iets te zwaar vanwege hun gewicht en beide wonnen eerst enkele partijen maar verloren om naar de halve finale te gaan . Maar ze waren nog niet uitgeteld want ze deden ook mee bij de seniors – 63 kg ook De Backer Wout was hier ingeschreven maar door bijwijlen heel slechte refs  verloren ze allen hun partijen enkel Wout die was vrijgeloot en dan won van een Engelsman wist nog brons binnen te halen prachtig gedaan Wout !!

De volgende was De Beule Sam die in zijn reeks -74 kg heren zilver wist te behalen , Sam won mooi twee partijen en wist in de finale de wereldkampioen Tamas Imre lang onder druk te houden om uiteindelijk te verliezen met 8 – 5 pracht prestatie Sam .

Daems Noel was ingeschreven in – 79 en in – 84 kg klasse in deze laatste was Noel op topniveau en won na vrijloting zijn partijen om in de halve finale te sneuvelen met 9 – 10 en zo was er voor Noel brons !!

De laatste was Van Hove Youri die de laatste wedstrijden goed op dreef was en was het uitkijken wat hij hier ging doen in – 84 kg klasse kwam Youri in de finale uit tegen vice wereldkampioen Christian Jaroskievics uit Hongarije, Youri was lang de evenknie van Christian enkel in de laatste 20 seconden nam deze voorsprong en werd het uiteindelijk 3 – 6 , toch knap gedaan want in de – 89 kg klasse was Youri ook goed op dreef en verloor hij voor de finale met 5 – 9 van diezelfde Christian .

Al bij al weer een sterke prestatie van Contact Karate Beveren met 3 gouden 3 zilveren en 3 bronze medailles .