top of page

German open 2015

Van vrijdag tot zondag trok een delegatie van 15 mensen richting Ebern ( Nürnberg ) Duitsland om aldaar deel te nemen aan de German Open en dit in Pointfighting .Op dergelijke evenementen is Contact Karate Beveren niet weg te slaan en we zijn met 10 kampers en 1 scheidsrechter Masyn Patrick naar daar vertrokken . Ook waren er verscheidene ouders getuige van de prestaties van onze leden . German Open is een tornooie waar Duitsers punten moeten halen voor hun nationale selectie in het circuit van Pointfighting . We behaalden 8 gouden , 2 zilveren en 3 bronzen medailles .
Van Gucht Yari vocht in de - 52 en - 57 kg older cadets in zijn eerste reeks verloor Yari nipt zijn eerste partij van de latere winnaar met 9 - 8 en we zagen dat het goed zat en in de - 57 kg raasde Yari door naar de finale die hij overtuigend won en goud dus .
Zijn zus Yentl vocht in seniors - 50 kg en - 55 kg klasse in de - 50 kg  ging ze vlot naar finale om die ook te winnen en dus goud voor Yentl , haar 2 de reeks verloor ze haar eerste partij en was ze uitgeschakeld .
Van Hove Vincent die wegens hoger onderwijs een jaar er tussen uit was begon een aantal weken geleden terug keihard te trainen en dat resulteerde met winst in de - 63 en - 69 kg klasse seniors en dus 2 maal goud voor deze voortreffelijke kamper knap gedaan Vincent !!
Chaymae Kadi - 65 kg Older cadets is een beginner en ik had haar ingeschreven vanwege haar goede prestatie bij beginners op World Cup Irish Open ( gouden medaille ), maar hier zijn geen beginners en was het dus een pak moeilijker om al iets te behalen maar Chaymae deed goed mee maar kwam in de finale toch nog wel wat ervaring te kort om de overwinning binnen te halen toch knap gedaan op dit niveau .
De volgende in de rij was Van Den Brande Joyce - 65 en - 70 kg Seniors . In de - 65 kg ging Joyce er sterk tegenaan en zat Joyce in de halve finale waar ze nipt verloor met en dus een bronzen medaille behaalde !!  In de - 70 kg  seniors ging Joyce aanvankelijk gewoon verder door haar 2 de reeks en in de  halve finale verloor Joyce  met 8 - 10 en werd wederom 3 é dus 2 bronzen medailles . Joyce had ook in het Light Contact mee gedaan waar haar eerste ronde nog vrij goed was maar dan het onderspit moest delven tegen een sterke Duitse .
Lebon Kiandro had zich ingeschreven bij de juniors - 63 en - 69 kg . Kiandro is het jaar sterk gestart en ging op dit niveau verder hij wist telkens de halve finale te halen die hij in de - 63 kg overtuigend won en in de - 69  dan nipt verloor, toch knap als je op dit niveau een gouden en een zilveren medaille weet te veroveren.
Hierna kwam Neyens Evelyn - 60 kg - 65 kg  seniors. Evelyn die vorige week op het grootste kickboks tornooi ter wereld de grandchampion dames wist te winnen verkeerd in bloedform en zette dat hier gewoon lekker verder met overwinningen in beide reeksen en als afsluiter de winnaar van de Grandchampion dames van de German Open al was het niveau hier wel een pak minder dan op Irish Open uiteraard .
De volgende medaille winnaar was Masyn Lise in de - 60 kg klasse senioren . Lise was in de - 55 kg één ronde verder geraakt maar in de - 60 kg ging het duidelijk beter en wist ze toch ook op een fantastische manier een zilveren medaille binnen te halen.
De laatste kamper was Daems Noël die uitkwam in de - 79 kg en - 84 kg klasse in de - 79  kwam Noël in de tweede ronde tegen een zeer sterke Duitser en verloor , maar in de - 84 kg klasse wist Noël enkele partijen te winnen en behaalde zo een mooie derde plaats en brons voor de finale verloor hij van een streke Zwitser met nipte cijfers prachtig gedaan Noël
En laten we ook niet  Huyghe Arwhen vergeten die in beide reeksen - 70 en + 70 kg senioren niet goed in de wedstrijd zat en in beide reeksen de voorrondes nipt verloor van de latere winnaar .
Ik ben als coach samen met coach Peter Van Gucht dan ook uitermate tevreden van al onze geleverde partijen en zagen dat het goed was. We mogen dan als club CONTACT KARATE BEVEREN  zeer tevreden zijn met deze behaalde resultaten !! De meeste clubs vonden ons team ook het beste team van het tornooi wat toch altijd wel deugd doet om dat te horen van buitenstaanders .