top of page

German Open   Ebern - Duitsland  2012

Op zaterdag 25 maart vond er in het Duitse Ebern de Open Duitse Kickboks kampioenschappen plaats van WAKO , een tornooi waar we nooit mogen ontbreken en we hebben daar wederom een pracht prestatie neergezet en dit met een naar onze club normen select groepje van kampers .

Wij deden met onze leden mee in het Semi Contact onze jongste kamper Michel mocht de spits afbijten en moest direct openen tegen de latere winnaar van deze reeks - 155 cm cadets Michel had geen kans tegen deze sterke tegenstander.

Voor Van Dam Matthias die met dit tornooi zijn eerste Internationaal tornooi aanvatte,  Mattias was in zijn eerste partij nog vrij gemakkelijk gewonnen maar in de tweede wedstrijd kwam Matthias duidelijk nog tekort aan ervaring in dit soort wedstrijden maar dit is dan ook maar normaal .

​

• Dan traden er 3 kampsters van Contact Karate Beveren aan zet in de cadetten reeks dames - 165 cm , Dit was een zéér grote poule met meer dan 20 deelnemers uit een zestal landen wat het voor ons wel vrij interessant maakte . Onze meisjes wonnen allen hun eerste drie partijen maar dan moest Masyn Lise zich heel nipt gewonnen geven met 10 - 12 maar liet wel een pracht wedstrijd zien. In de onderkant van de poule kwamen onze 2 andere meisjes na 3 gewonnen partijen tegen elkaar uit om een plaats in de finale . Poppe Joyce en De Clippeleir Katinka kwamen in de halve finale spijtig genoeg tegen elkaar uit, de wedstrijd ging vrij gelijk op maar in de laatste seconden trok Katinka toch de partij naar zich toe het werd 14- 16 . In de finale was Katinka zéér goed bezig maar haar tegenstandster was net iets beter en het werd uiteindelijk 7 - 8 . Zo behaalden we in cadetten meisjes - 165 cm  zilver met De Clippeleir Katinka en Brons met Poppe Joyce  . Lise strandde op een 1/4 finale wat toch ook nog mooi is

​

• Dan was er Van Den Brande Joyce die een reeks hoger kampte in cadetten meisjes - 175 cm . Joyce mocht zich direct meten met naar mijn mening de sterkste tegenstandster uit de groep , Joyce liet zien wie er de beste was en het werd  9 - 16  . Joyce ging dan nog enkele wedstrijden verder tot in de finale waar ze normaal de overwinning had verdiend maar als ze U punten niet zien of willen geven dan kun je uiteraard niet winnen en zo verloor Joyce nog vrij zwaar in een partij die zij vrij gemakkelijk had moeten winnen maar de refs gaven hun Duitse kamper gewoonweg alles het werd een schandalige 5 - 9 .

• Dan was er Neyens Evelyn die in de black Belts - 65 en - 60 kg aantrad , Evelyn ging vrij vlot door de   - 65 kg reeks maar in de finale overkwam ze hetzelfde als Joyce dezelfde tatami en dezelfde refs maakten weer dezelfde fouten en zo verloor Evelyn de -65 kg reeks met 10 - 12 maar ook hier door toedoen van de refs . Maar beterschap voor Evelyn in de - 60 kg waar ze ook al vrij vlot door haar reeks ging tot in de finale en deze won tegen een Zwitserse met 5 - 12 .

• Van Gysel Nannouch ging in de Black Belts ook door en in de finale won ze met 14 - 4 van een Duitse tegenstandster .

• De laatste die aantrad was De Backer Wout in de - 63 kg Black Belts ook Wout die met vrij zware vermoeide benen de wedstrijden moest aanvatten won zijn eerste partijen vrij gemakkelijk om dan de finale te winnen tegen een zéér sterke Hongaar van het Kiraly Team , Wout groeide in het tornooi en zette de kers op de taart om de finale te winnen met 20 - 14 .

Zo werd het wederom een succes voor Contact Karate Beveren .