top of page

E K  WAKO  Faro - Portugal  jeugd 2007

Op het eerste tornooi dat bovenvermelde club inrichtte waren in totaal 140 deelnemers aanwezig wat toch niet slecht is voor de eerste maal .

Op dinsdag 6 november vertrokken 28 Belgen richting Faro Portugal om aldaar deel te nemen aan het Europees Kampioenschap van WAKO en dit voor alle jeugdcategorieën in Semi - Light - en Full Contact ook Low Kick en K1 was van de partij , onze leden deden enkel mee in het semi contact wat de meest snelle en technische vorm is van alle disciplines !!

Onder hen waren 13 kampers van Contact Karate Beveren, al de andere mensen waren familieleden en vrienden Ref Ray Staut , Van Acker Robert en De Block Marc.

Het tornooi zelf duurde in totaal 7 dagen, en de wedstrijden gingen door van donderdag tot zondagavond .

Wij lagen met zijn allen in hotel Navegadores in de stad Monte Gordo op amper 200 meters van het strand wat het toch wel aangenaam vertoeven maakte !!   Op dinsdagnacht 13 november waren we allen weer thuis met een pak medailles !!

​

Neyens Bryan    Win Oostenrijk    Win Portugal   Verloor Hongarije      3 é  plaats Bronzen Medaille

Maes Sophia    Win Croatië     Verloor Hongarije     3 é  plaats Bronzen Medaille

Van Hoyweghen Bjorn    vrij    win Duitsland      verloor Italië    3 é plaats  Bronzen Medaille

Neyens Evelyn    Vrij        verloor Croatië     3 é  plaats  Bronzen Medaille

Ramael Nick     Win Rusland    Win Hongarije    Win Groot Brittanië    Verloor Italië   2 é plaats Zilveren Medaille

De Backer Wout    Win Slovenië     Win Croatië   verloor ??   2 é  plaats Zilveren Medaille

Andere deelnemers waren  Brian Beck , De Maeyer Davy, Maes Nicolas , Goyens Wietse , Schepens Pieter , De Beule Sam en Truyman Tina

We deden het al bij al niet slecht met 2 zilveren medailles voor Ramael Nick - 52 kg en De Backer Wout - 47 kg, Brian Neyens behaalde in deze reeks ook nog brons .

Neyens Evelyn - 42 kg werd bij de meisjes ten onrechte uit de finale gehouden door scheidsrechterlijke dwaling Evelyn werd toch nog mooi derde en dus ook een bronzen medaille .

Ook Van Hoyweghen Bjorn - 74 kg en Maes Sopia - 50 kg meisjes  behaalde een bronzen medaille .

Al onze overige kampers deden het ook meer dan behoorlijk en de meeste verloren dan ook van de latere Europese kampioen met luttele puntjes , wat bewijst dat er toch wel toekomst muziek zit in onze kampers die er de eerste of tweede ronde uilagen . Brian Beck , De Maeyer Davy, Maes Nicolas , Goyens Wietse , Schepens Pieter , De Beule Sam en Truyman Tina . Knap gedaan gasten en volgend jaar zullen jullie zeker meedoen voor de overwinningen !!

En er was ook nog onze super scheidsrechter Staut Ray die unaniem bekroond werd als beste en jongste scheidsrechter van het tornooi in het Semi Contact .

Iedereen die erbij was wil ik bedanken voor de aanwezigheid en de vocale steun die ze gaven aan al onze jeugdige kampers hatelijk dank vanwege de coach De Block Marc .

We hadden onze beste kampers mee genomen al waren er nog veel thuis gebleven om diverse reden, maar degene die er waren hebben mijn stoutste verwachtingen meer dan ingelost en was dan ook héél tevreden bij het eindresultaat

knap gedaan gasten we hebben allemaal ons uiterste best gedaan, en hetgeen we lieten zien getuigt van suprematie !!