top of page

Adidas Cup     Ebern  -  Duitsland  2010

Op zaterdag 18 februari vond er in Ebern tegen Nürnberg Duitsland de Adidas Cup plaats !! Dit gerenomeerde merk heeft zich ook op de kickboks materiaal wereld gestort met de opening van dit tornooi waar een 10 tal landen op aanwezig waren.

We hadden in Athene al laten zien dat we in een goede vorm verkeren en hadden goed hoop op weer een goed resultaat .

Er waren 4 ( nieuwe )  kampers meegereisd die 1 a 2 jaar geen wedstrijden meer gedaan hadden en het was dan ook bang afwachten wat ze er van terecht zouden brengen op dit hoogstaand niveau .

De Bock Laslo , Beck Bryan - 175 cm en Engels Robin - 165 cm verloren allen van een kamper die tijdens het laatste Europees kampioenschap op het hoogste schavotje stonden . Allen verloren ze met 2 luttele puntjes en lieten hiermee zien dat ze klaar zijn om op korte tijd terug mee te kunnen draaien op dit niveau ! Leys Steff bleek nog ietsje te jong voor dit niveau maar Stef liet zich evenwel niet onbetuigd en vocht verbeten, maar de tegenstander was toch wel iets te sterk , toch heeft Steff wel heel veel ervaring opgedaan dat hem ook wel zal harden om ook aan de top te geraken.

DE BACKER WOUT    1é Plaats Gouden Medaille   - 57 kg / - 63 kg

NEYENS EVELYN     1é Plaats Gouden Medaille   -55 kg cadets / 3é Plaats  Bronzen Medaille  - 55 kg juniors

​

De Clippeleir Katinka - 155 cm vocht een zéér sterke eerste gevecht , haar tweede tegenstander leek iets te sterk op het zicht maar Katinka had wel een zwakke eerste ronde laten zien en kwam dan in een sterke tweede ronde net iets te kort om het nog terug recht te trekken !!

Van Acker Lesley - 74 en - 79 kg liet 2 mooie partijen zien maar dat was niet genoeg om de volgende ronde te halen.

Brons was er voor

•  In de teamfight met Bryan Beck , Maris Lisa , De Bock Laslo en Neyens Evelyn .

•

•  Van Gysel Nannouch en Neyens Evelyn werden beide de finale ontnomen door zéér partijdige referee´s wat toch wel  spijtig is op dit niveau .

•

•  Maris Lisa - 175 cm werd ook verdienstelijk derde !!

Zilver was er voor

•  Van Hove Youri - 84 kg had een zéér slechte loting met héél zware tegenstanders maar Youri ging partij na partij door met brio tegen wereld en Europees kampioenen bij WAKO , enkel in de finale stockte het een beetje en werd het zilver voor hem .

Goud was er voor

•  Poppe Joyce - 145 cm was een beetje verkouden en had het in de aanvang moeilijk maar ging telkens door  in de finale wist Joyce de Vice wereldkampioen in haar reeks te verslagen met 5 - 3 knap gedaan !!

•

•  Neyens Evelyn - 165 cm was op voorhand de sterkste kandidaat in haar reeks en Evelyn bewees dat ronde na ronde  en ze won dan ook de finale op overtuigende wijze !!

•

• Van Gysel Nannouch - 50 kg is ook vrij sterk door haar reeks gegaan en won de finale ook al vrij overtuigend .

•

•  De Backer Wout - 63 kg juniors en seniors was wederom één van de smaakmakers met enkele gewaagde technieken en Wout won dan ook beide reeksen met brio !!!